Videor

Sedan hösten 2020 har vi fått upp ögonen för video. Eftersom konserter var uteslutna gjorde vi då ett videoprojekt som resulterade i fem stycken musikvideor. Därefter har vi fortsatt att då och då spela in och göra videor till låtar som vi tycker extra mycket om. Utöver våra musikvideor gör vi också ibland enklare inspelningar från våra repetitioner. Vi har även för vana att spela in våra konserter och ofta publicerar vi även videor därifrån. Vi publicerar våra videor på facebook och youtube.

Här nedanför finns våra musikvideor samt ett urval av våra videor från repetitioner. Under konserter finns videor från våra konserter. 

2023

Les fleurs et les arbres

Les fleurs et les arbres är ett glädjesprudlande stycke fyllt av kraft, skönhet och kärlek till naturen. Den sista strofen namngav också vår EP ”Laughter and tears”, och det är till den inspelningen vi gjort videon.

2022

Ett hjärta stannar

Vi hade den stora glädjen att få samarbeta med den kända sopransaxofonisten Anders Paulsson och framföra hans nyskrivna stycke ”Ett hjärta stannar”. Ovanpå den rytmiska basen av körklanger lägger sopranerna och sopransaxofonen svävande melodier om varandra. Stycket är tonsatt till en text av Lars Forsell från 1980.

Wiigen-lied

Detta spännade stycke av Per Nørgård framförde vi under vår höstkonsert ”En tavla av toner” under hösten 2021. Vi tyckte så mycket om detta stycke att vi bestämde oss för att ge det en egen video.

Second eve

Denna vackra sång av Ola Gjeilo repade vi in under våren 2022. Senare samma år skulle vi även komma framföra den under vår Luciakonsert, men det visste vi inte då!

2021

Ljusfälten

Ljusfälten är den sista satsen ur verket med samma namn, skrivet av den högaktuella kompositören Matthew Peterson. Här framför vi den på ett rep i Olaus Petrikyrkan hösten 2021. Med dess knivskarpa klanger och ackord, starka text och dynamik är det en given favorit!

2020

Sagastipean

Vår första inspelning gjordes utomhus på KTH en solig sensommareftermiddag. Sagastipean skrevs av Javier Busto 1990, och handlar om en man som ligger under ett träd och drömmer sig bort från sorg till glada tider med sång och dans.

Tykus Tykus

Denna inspelning gjordes i Oscarskyrkan, där vi fick glädje av den fantastiska akustiken. Detta dubbelkörsstycke handlar om en ung man som förför en ung dam och sedan rider ut i krig. Stycket är skrivet av den litauiska kompositören Vaclovas Augustinas.

Lullabye

Detta omtyckta stycke av Billy Joel gör vi här i ett arrangemang av Bo Jansson. Solist är vår alldeles egna Jacob Edström! Videon är inspelad i Djurgårdskyrkan.

Armottoman Osa

Eftersom det blev hårdare coronarestriktioner senare under hösten blev vi tvungna att återigen flytta våra inspelningar utomhus. Här har alla sångare spelats in individuellt i olika parker runt om i Stockholm. Detta inspelningsätt passar verkligen Armottoman Osa, skriven av Mia Makaroff.

Lucia

Det blir inte jul utan Lucia, så i december vi tog på oss alla yllekläder vi hade och gav oss ut i skogen för att spela in en fin video till två Luciasånger. I denna video hör ni våra två favoriter: Stig in, Lucia och Strålande Helgonfé, skrivna av Solwig Hernth-Grippe respektive Helene Stureborg.